Softul orientat catre client reprezinta un produs  destinat eficientizarii oricarui proces, fie el un flux de productie, o prestare de servicii sau o vanzare.

In functie de necesitatile clientului se pot scrie softuri pentru automatizarea unor procese tehnologice, softuri pentru o mai buna gestiune a documentelor, softuri de gestiune a materiilor prime, softuri de arhivare de documente, softuri de contabilitate, softuri de transmitere de date, de arhivare de date, de emitere de documente, aplicatii IT  de vanzari, de comnezi, de rezervari, de gestiune competitii diverse si multe altele acoperind o gama larga de nevoi  ale societatii actuale din ce in ce mai stans legata cu tehnologia.

Descrierea fizica, performantele, caracteristicile tehnice si caror nevoi raspuns produsele noastre, variaza la fiecare comanda si soft realizat, in functie de necesitatile clientului, aceasta activitate fiind una complet personalizata pentru fiecare client in parte.

Daca un web-site de prezentare a companiei si a produselor sale este realizat respectand cateva crietrii generale importante de SEO (Search Engine Optimisation) va avea performante ridicate constand in cresterea notorietatii firmei sau marcilor sale, generand vanzari crescute, o aplicatie mobila, pentru restaurante spre exemplu, usureaza modul de interactiune al clientilor cu respectivul restaurant prin accesarea unor module de catering sau de rezervari, prin posibilitatea de a accesa meniul in timp real si a face comenzi rapide. Un soft de automatizare a unei linii de productie va eficientiza fluxul de productie, va usura sarcinile angajatilor, va elimina sau scadea semnificativ erorile de productie micsorand pierderile din proces, permitand performante ridicate si timpi castigati pentru imbunatatirea altor procese adiacente.

Productia preconizata va fi strans legata de complexitatea fiecarei comenzi in parte. Spre exemplu daca un web-site se poate realiza in cateva zile, o aplicatie mobila de complexitate medie poate fi realizata in cateva luni. Cum pretul unui astfel de produs reprezinta in mare parte costul know-how-ului cu cat mai complexa este structura si utilitatea unui soft cu atat va costa mai mult.